Restauracja Vena – jak w domu!

Rodzinna restauracja z długą tradycją. Teraz Vena zmieniła właściciela.

Restauracja Vena to naprawdę wyjątkowe miejsce. Wszystkie dania przygotowywane są według tradycyjnych receptur. Menu jest naprawdę bogate. Każdy z pewnością znajdzie tutaj coś dla siebie. Kucharze zaspokoją gusta nawet najbardziej wymagających klientów.

- reklama -

Rodzinny biznes
Restauracja Vena, która mieści się przy ulicy Nowej w Raciborzu, jest biznesem rodzinnym. Państwo Zawojscy przejęli restaurację z początkiem 2015 roku. Wiele osób właśnie tutaj szuka chwili wytchnienia. Tutaj można nie tylko dobrze zjeść, ale także zrelaksować się przy spokojnej muzyce. Jakiś czas temu w Venie nastąpiła zmiana na stanowisku managera. Teraz restauracją kieruje Maciej Zawojski, który powrócił do niej po 20 latach. W międzyczasie zdobywał doświadczenie w branży gastronomicznej oraz kelnerskiej. Uczył się od najlepszych. Teraz zasilił szeregi Veny i chce tutaj realizować swoje plany, zamierzenia. Żona pana Macieja, pani Joanna obsługuje klientów restauracji. Przykłada bardzo dużą uwagę do tego, by obsługa była na najwyższym poziomie. Tutaj każdy poczuje się jak w domu. Atmosfera jest naprawdę przyjemna, a jedzenie smaczne. W kuchni pracują synowie państwa Zawojskich – Dawid Dymel oraz Mateusz Zawojski. Obaj mają wykształcenie gastronomiczne. Goście chwalą sobie ich potrawy. Kucharze ciągle uczą się czegoś nowego, tak by nadążyć za smakami klientów.  

 

 
Restauracja Vena
ul. Nowa 5
Racibórz

tel. 32 415 33 58

 
 

 

 

Tradycyjne potrawy
Trzon menu restauracji Vena stanowią dania kuchni europejskiej. Drugiego takiego miejsca jak Vena, na próżno szukać w okolicy. Jest niepowtarzalne. Na przystawkę śledzik, bruschetta, krewetki, carpaccio wołowe, a może tatar? W menu restauracyjnym na pewno znajdziesz coś dla siebie. Nie brak tutaj zup, pierogów, ryb, a także potraw mięsnych. Na koniec pyszny deser. Szczególnej uwagi wymagają specjalności zakładu. Po pierwsze soczysty stek z rostbefu wołowego z masłem czosnkowym podany na własnym chlebku. Po drugie stek z polędwicy wołowej w sosie z zielonego pieprzu lub sosem borowikowym podany na frytkach stekowych i lekką sałatką na liściach cykorii. Po trzecie stek Jack Daniels z Antrykotu wołowego podany z grillowanymi warzywami i pieczonymi świartkami ziemniaków. Brzmi smacznie? To jednak tylko początek. Tych dań po prostu trzeba spróbować! Fani mięsnych potraw będą się tutaj czuć jak w niebie – do wyboru steki wołowe, jagnięce, wieprzowe z mięsa dojrzewającego. Vena stawia tylko na tradycyjne i sprawdzone przepisy. Jednak nie oznacza to nudy. Kucharze podążają za nowymi trendami i wprowadzają je do menu. To nie typowy, nudny przegląd książki kucharskiej, ale tradycyjne przepisy w nowej odsłonie. Zawsze świeże! Dla klientów przygotowano także miłą niespodziankę. W niedzielę każdy, kto odwiedzi restaurację, po obiedzie otrzyma przepyszny deser.

Wymarzone przyjęcie
Restauracja Vena oferuje swoim klientom również możliwość wynajęcia sali. W tym wyjątkowym miejscu można zorganizować chrzest, przyjęcie urodzinowe, stypę lub spotkanie biznesowe. W sali z łatwością zmieści się 30 osób. Vena sprawdzi się w każdej sytuacji. Jeśli jednak wolisz przyjęcie zorganizować w domu, ale potrzebujesz obsługi cateringowej to wiedz, że restauracja Vena również prowadzi taką usługę. Kucharze przygotują posiłki, a obsługa restauracji chętnie dowiezie je we wskazane przez Ciebie miejsce.

/artykuł sponsorowany/

- reklama -

KOMENTARZE

Proszę wpisać swój komentarz!
zapoznałem się z regulaminem
Proszę podać swoje imię tutaj