Na czym polega sukces Zamkowego Browaru?

Browar Zamkowy został laureatem konkursu „Doceń polskie” . Nic dziwnego – piwem z Raciborza można się już raczyć w najlepszych restauracjach nawet na krakowskim Rynku.

Wyróżnienie dla Browaru Zamkowego cieszy nas tym bardziej, że firma ta partnerowała nam podczas 10. urodzin portalu raciborz.com.pl.

- reklama -

 

„Najwyższa jakość piwa z Browaru Zamkowego w Raciborzu produkowanego wyłącznie z naturalnych składników – wody, słodu i chmielu przy użyciu drożdży piwowarskich została zauważona i doceniona przez Lożę Ekspertów Programu promocyjnego “Doceń polskie”, która przyznała produktom tego browaru najwyższy laur programu – TOP PRODUKT, co oznacza że produkty te uzyskały maksymalną ilość punktów podczas oceny. Poszczycić się nim mogą dwa piwa: "Piwo raciborskie miodowe" oraz "Piwo twierdzowe”. Taką laurkę wystawiła raciborskiemu browarowi Loża Ekspertów kapituły konkursu „Wybieraj polskie”. Konkurs jest organizowany pod honorowym patronatem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, natomiast patronat medialny objęła Gazeta Wyborcza (dodatek „Palce Lizać”). Przedsięwzięcie ma w założeniu promować polskie produkty o najwyższej jakości.

 

 

 

 

 

 

Skąd wziął się niebywały sukces Browaru Zamkowego? Prezes browaru Ryszard Sandecki odpowiada – Uczciwie warzymy piwo w sposób najlepszy na jaki nas stać, wedle tradycyjnych receptur i w sposób, jaki odszedł do historii. Dlatego nasze piwa smakują konsumentom w Polsce, ale także za granicą – nie kryje zadowolenia Sandecki.

 

Cóż, raciborzanie w różny sposób dają znać światu, że miejscowe trunki przypadły im do gustu – zobacz wpis na kwejk.pl .

 

Raciborski browar reaktywował swoją działalność z nowym właścicielem ponad rok temu. W tak krótkim czasie udało się nie tylko wypuścić na rynek pięć gatunków piwa, ale zdobyć uznanie stale rosnącej grupy niezwykle wymagających konsumentów. Jeśli weźmiemy pod uwagę, jak bardzo rynek browarniczy nasycony jest rozmaitymi markami i rodzajami piw, za którymi kryją się często ogromne międzynarodowe korporacje, to nie sposób nie docenić pracy i determinacji raciborskich browarników. – Nie podejmujemy żadnych działań promocyjnych – mówi Sandecki – a piwo sprzedaje się na pniu, ponieważ jest po prostu dobre. Cieszymy się z wyróżnienia w konkursie, chociaż nawet nie wiemy, kto nas do niego zgłosił. Dodam, że do jesiennej edycji konkursu zostały nominowane jeszcze dwa nasze piwa: „Raciborskie” i „Twierdzowe” – kończy Sandecki.

 

Nie pozostaje nam nic innego, jak życzyć browarowi powodzenia.

 

/lp/

- reklama -

KOMENTARZE

Proszę wpisać swój komentarz!
zapoznałem się z regulaminem
Proszę podać swoje imię tutaj