Klasztor Annuntiata z Raciborza w programie „Klasztorne smaki”

Remigiusz Rączka. Fot. Klasztorne Smaki TVP
Remigiusz Rączka. Fot. Klasztorne Smaki TVP

Remigiusz Rączka z siostrą misjonarką z Argentyny przygotuje popularny tam rodzaj pierogów empanadas. Pozna też sekretny przepis s. Marietty na ciasto z jeżynami z klasztornego ogrodu.

8 marca o godz. 11:20 w programie „Klasztorne smaki” z Remigiuszem Rączką w TVP1 będzie można poznać życie Sióstr Służebnic Ducha Świętego w Raciborzu.

- reklama -

Remigiusz Rączka odwiedzi klasztor Annuntiata Służebnic Ducha Świętego w Raciborzu. Podstawą i celem zgromadzenia, które powstało w Holandii w roku 1889, jest posługa misjonarska. Siostry mają placówki misyjne na wszystkich kontynentach. W Raciborzu założyły też Muzeum Misyjne, gdzie zgromadzono eksponaty przywożone przez nie z całego świata. Remigiusz Rączka z siostrą misjonarką z Argentyny przygotuje popularny tam rodzaj pierogów empanadas. Pozna też sekretny przepis s. Marietty na ciasto z jeżynami z klasztornego ogrodu.

oprac. /kp/

- reklama -

KOMENTARZE

Proszę wpisać swój komentarz!
zapoznałem się z regulaminem
Proszę podać swoje imię tutaj