Dzieci wykonały samodzielnie słodkie pralinki w kształcie bałwanków, reniferów i wieńców adwentowych oraz skosztowały czekoladowego fondue z owocami.
14 grudnia w Gminnym Centrum Kultury w Nędzy odbyły się „Świąteczne warsztaty czekoladowe”, podczas których uczestnicy mogli na chwilę przenieść się w magiczny świat czekolady. Po krótkim wykładzie wprowadzającym dzieci wykonały samodzielnie słodkie pralinki w kształcie bałwanków, reniferów i wieńców adwentowych oraz skosztowały czekoladowego fondue z owocami. Na koniec odbyła się świąteczna sesja zdjęciowa w fotobudce, która przysporzyła wszystkim wiele radości i zabawy.
Zajęcia prowadziły: Natalia Aurora Ignacek – koneserka czekolady, dziennikarka i blogerka oraz Agnieszka Szendzielorz – artysta ilustrator, grafik i pedagog.
fot. GCK Nędza
oprac. /kp/
Środowisko, jakość życia, ekologia