7 września o godz. 16.00 w Gminnym Centrum Kultury w Nędzy odbędą się warsztaty gotowania z Weroniką Piasecką pn. "Zdrowie na talerzu". Wstęp wolny.Gminne Centrum Kultury w Nędzy realizuje projekt "Akademia Eko-idei". – W czasie realizacji projektu Nauczysz się, jak w zgodzie z naturą prowadzić domowe uprawy warzywne i owocowe, aby dawały one smaczne i zdrowe plony. Dowiesz się, jakie są zasady zdrowego, zgodnego z naturą odżywiania i nauczysz się praktycznego ich stosowania w codziennym gotowaniu. Zaproszeni przez nas eksperci pokażą Ci, jak samodzielnie i zdrowo przetwarzać własne produkty i robić z nich smakowite, domowe wyroby – zapewniają organizatorzy.
7 września o godz. 16.00 w Gminnym Centrum Kultury w Nędzy odbędą się warsztaty gotowania z Weroniką Piasecką pn. "Zdrowie na talerzu". Warsztat pozwoli uczestnikom nabyć praktyczne umiejętności z zakresu przygotowywania posiłków w oparciu o kuchnię makrobiotyczną i pięciu przemian, wykorzystania ziół przyprawowych w kuchni, przygotowania zakwasu chlebowego i upieczenia chleba wieloziarnistego. Te kilka godzin wspólnej warsztatowej pracy, zakończy się mini ucztą, na którą złożą się ugotowane specjały. Główne miejsce na stole zajmie świeży, pachnący, gorący chleb.
Weronika Piasecka – założycielka pierwszego w Raciborzu sklepu ze zdrową żywnością i ziołami. Jej pasje, to gotowanie i odżywianie według pięciu przemian, zbieranie ziół i uprawa ogrodu. Od ponad dwudziestu lat twórczo eksperymentuje w kuchni, bazując na makrobiotyce i pięciu elementach TMC. Lubi gotować z przyjaciółmi i dla przyjaciół. Dzieląc się swymi kulinarnymi doświadczeniami, udało jej się przekonać wiele osób do zmiany przyzwyczajeń żywieniowych. Piecze chleby na zakwasie, których receptury sama opracowała.
/p/