Popularna blogerka, podróżniczka, zwyciężczyni wielu kulinarnych konkursów, uczestniczka programu „Ewa gotuje”. Na spotkanie pełne smaku z Beatą Czogałą zaprosiła biblioteka i centrum kultury w Nędzy.
Ma trzy pasje: podróże, gotowanie i książki. Dzięki nim czuje się wolna i szczęśliwa. – Podróże, nieważne czy te bliskie, czy dalekie, pozwalają mi się oderwać od szarej rzeczywistości. Tak samo jest w kuchni. Kiedy do niej wchodzę odsuwam w niepamięć wszystkie problemy i troski i zaczynam tworzyć – mówi Beata Czogała.
Blogerka na spotkanie w Nędzy przygotowała prezentację poświęconą jednej z trzech swoich pasji – gotowaniu. – Spotkanie zorganizowane przez bibliotekę i centrum kultury w Nędzy miało na celu zapoznanie uczestników z tworzeniem i prowadzeniem blogów, o czym warto pamiętać szczególnie na początku, w co warto inwestować, by się rozwijać. Oczywiście nie zabrakło smakołyków – relacjonuje GCK.
Beata Czogała przyznaje, że nie jest typem szefa kuchni. Raczej woli przepisy tworzyć i się nimi delektować. Cały czas stara się zdobywać nową wiedzę, a im więcej wie, tym bardziej rośnie jej apetyt na nowe kulinarne odkrycia.
Jest zwyciężczynią wielu kulinarnych konkursów, m.in. Krakus na przepis ulubionego chłodnika, Janpol z przepisem na placuszki walijskie, galerii Magnolia we Wrocławiu – warsztaty kuchni meksykańskiej prowadzone przez Piotra Kucharskiego, Bonduelle z przepisem na calzone ze szpinakiem, pomidorkami, roszponką i mozzarellą. Jej przepisy regularnie są publikowane przez różne czasopisma.
Niedawno gościła też w domu Ewy Wachowicz biorąc udział w nagraniach do programu „Ewa gotuje”.
– Pozytywna atmosfera, dobra energia i miłe towarzystwo. Była dobrze przygotowana i miała bardzo dobry kontakt z publicznością – podsumowała bibliotekarka Katarzyna Machecka.
Następne spotkanie – warsztaty kulinarne z Beatą Czogałą odbędą się w Nędzy 9 listopada o godz. 16:30.
/ps/