Sycylia słynie ze swej znakomitej kuchni, dlatego właśnie tam uczniowie gastronomika odbyli praktyki. Swoimi umiejętnościami i doświadczeniem podzielą się podczas warsztatów.
Uczniowie szkół z Kornowaca, Lubomi, Krzanowic, Borucina, Wojnowie i Szkoły Podstawowej nr 4 w Raciborzu z pomocą przyszłych techników żywienia i usług gastronomicznych przygotują potrawy kuchni sycylijskiej. Warsztaty są „pokłosiem” miesięcznych praktyk uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych na Sycylii. Praktyki były organizowane w ramach realizacji projektu Erasmus+ „Europejska wymiana doświadczeń szansą na nowoczesną szkołę zawodową”. Na początku będzie trochę dla ducha – gimnazjaliści zobaczą relację z praktyk, następnie przygotują potrawy, które później będą degustować.
Warsztaty kuchni sycylijskiej będą miały miejsce w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego 1 w Raciborzu przy ul. Wileńskiej 8 (Gastronomik).
data: 27.04.2018 r., godz. 10.30-11.00.
CKZiU1 (GASTRONOMIK) ul. Wileńska 8
oprac./A/
fot. freepik