Starosta nagrodził gospodynie z Raciborza

Zamek

Grzegorz Swoboda spotkał się z przedstawicielkami Kół Gospodyń Wiejskich z terenu Powiatu Raciborskiego, które uczestniczyły w XV edycji Festiwalu Śląskie Smaki.

Spotkanie było okazją do złożenia podziękowań i gratulacji zaangażowanym paniom w przygotowanie potraw konkursowych. Przypomnijmy, w rywalizacji o „Złotą Zopaskę” nie obyło się bez sukcesów z ich strony: KGW Tworków zdobyło 1. miejsce w kategorii „POTRAWA REGIONALNA” za kołocz śląski z serem. KGW Zabełków zajęło 2. miejsce w Kategorii „POTRAWA/PRODUKT INSPIROWANY TRADYCJĄ” za mix ciasteczek kruchych. Starosta przekazał zebranym członkiniom pamiątkowe podziękowania w formie dyplomów, bony prezentowe oraz symboliczne upominki.

- reklama -

Lista nagrodzonych:

  • Kategoria POTRAWA REGIONALNA:1. KGW Tworków – Kołocz śląski z serem
    2. Chata Olimpijczyka Jasia i Helenki – Żebroczka ze szpyrkami i placki pieczone na blasze ze szpyrkami
    3. Restauracja Riva – Prażonki jurajskie
  • Kategoria POTRAWA/PRODUKT INSPIROWANY TRADYCJĄ:1. Słodka Manufaktura Leona – Czekolady
    2. KGW Zabełków – Mix ciasteczek kruchuch
    3. Fundacja Stare Opactwo w Rudach – Dziki żur
  • Kategoria PRODUKT LOKALNY:1. Las Huberta – Wędliny z dzika
    2. Zagroda na pograniczu – Sery kozie
    3. Miód Bee Made – Krzysztof Widuch – Miód rzepakowy

    Dodatkowe 3 nagrody (vouchery) w każdej z kategorii wręczył: MUNU – system gastronomiczny POS. Nagrodą była aplikacja sprzedażowa POS wraz z zintegrowanym, własnym sklepem internetowym do zamówień online – bezpłatnie na 1 rok.

  • Kategoria POTRAWA REGIONALNA – Restauracja Riva – Prażonki jurajskie
  • Kategoria POTRAWA/PRODUKT INSPIROWANY TRADYCJĄ – Fundacja Stare Opactwo w Rudach – Dziki żur
  • Kategoria PRODUKT LOKALNY – Jurajski Koziołek – sery kozie

Zobacz również: XV edycja Festiwalu Śląskie Smaki na Zamku Piastowskim 

/Zamek Piastowski oprac. c/

- reklama -

KOMENTARZE

Proszę wpisać swój komentarz!
zapoznałem się z regulaminem
Proszę podać swoje imię tutaj