Remigiusz Rączka nagrał odcinek swojego programu w Rzuchowie. Tematem były tradycyjne potrawy serwowane na fyjderbalu, imprezie na zakończenie „szkubanio piyrzo”.
Po raz kolejny w Rzuchowie gościł śląski mistrz kulinarny – Remigiusz Rączka. Tym razem zawitał do Domu Kultury, aby nagrać odcinek autorskiego programu „Rączka gotuje”. Tematem programu były tradycyjne potrawy serwowane na fyjderbalu, imprezie na zakończenie „szkubanio piyrzo”. Remigiusz Rączka razem z paniami z kół gospodyń przygotował sałatkę ziemniaczaną, kołoczyki i kotlety.
Odcinek programu „Rączka gotuje” będzie wyemitowany w najbliższą sobotę, 27 stycznia, o godz. 18:00 i w niedzielę o godz. 10:15 w TVP Katowice.
fot. GOK Kornowac
oprac. /kp/
Środowisko, jakość życia, ekologia