Warsztaty kulinarne z Tadeuszem Bylicą w GCK w Nędzy

21 września o godz. 16.00 w Gminnym Centrum Kultury w Nędzy odbędzie się wykład oraz warsztaty kulinarne z Tadeuszem Bylicą pn. "Gotowanie według pięciu przemian i zasad makrobiotyki". Wstęp wolny.Gminne Centrum Kultury w Nędzy realizuje projekt "Akademia Eko-idei". – W czasie realizacji projektu Nauczysz się, jak w zgodzie z naturą prowadzić domowe uprawy warzywne i owocowe, aby dawały one smaczne i zdrowe plony. Dowiesz się, jakie są zasady zdrowego, zgodnego z naturą odżywiania i nauczysz się praktycznego ich stosowania w codziennym gotowaniu. Zaproszeni przez nas eksperci pokażą Ci, jak samodzielnie i zdrowo przetwarzać własne produkty i robić z nich smakowite, domowe wyroby – zapewniają organizatorzy.

21 września o godz. 16.00 w Gminnym Centrum Kultury w Nędzy odbędzie się wykład oraz warsztaty kulinarne z Tadeuszem Bylicą pn. "Gotowanie według pięciu przemian i zasad makrobiotyki". Teoria pięciu przemian w podziale żywności ze względu na właściwości energetyczne. Zasady gotowania według pięciu elementów z uwzględnieniem równowagi Yin/Yang. Filozofia makrobiotyki: zasady doboru żywności – standardowa dieta Makrobiotyczna, indywidualne podejście do diety (grupa krwi, konstytucja), żywienie w chorobach cywilizacyjnych, działanie żywności w sferze psychiczno-duchowej, praktyka gotowania makrobiotycznego (śniadanie, obiad, deser).

- reklama -

Tadeusz Bylica: ekspert rolnictwa ekologicznego, doświadczony terapeuta, dietetyk i psycholog, bioterapeuta, konsultant terapii holistycznej. Ekspert d.s. żywienia Stowarzyszenia Ekoland, vice Prezes Fundacji w Służbie Życia.

/p/

- reklama -

KOMENTARZE

Proszę wpisać swój komentarz!
zapoznałem się z regulaminem
Proszę podać swoje imię tutaj