Remigiusz Rączka gotował przy Różanym Pałacu w Krzyżanowicach [ZDJĘCIA]

rozany palac remigiusz raczka klasztorne smaki
Remigiusz Rączka gotował przy Różanym Pałacu w Krzyżanowicach

Siostra Łucja wspólnie ze znanym kucharzem przygotowała śląski bogracz z kluseczkami, przy okazji opowiadając o działalności sióstr i historii tego miejsca.

Ekipa telewizyjna odwiedziła zgromadzenie Sióstr Franciszkanek Maryi Nieustającej Pomocy w Różanym Pałacu w Krzyżanowicach, aby nagrać kolejny odcinek programu kulinarno-podróżniczego Remigiusza Rączki „Klasztorne Smaki według Remigiusza Rączki”. Jest to już druga edycja programu emitowanego w niedzielne przedpołudnie na antenie TVP1. W programie oprócz tajemniczych smaków i starych receptur zza klasztornych murów, które znany kucharz przygotowuje wspólnie z duchownymi, można poznać ich życie i działalność oraz historię klasztoru.

- reklama -

Zgromadzenie Sióstr Franciszkanek Maryi Nieustającej w Krzyżanowicach do gotowania wspólnie z Remigiuszem Rączką oddelegowało siostrę Łucję, która wspólnie z kucharzem, w plenerze na tle Różanego Pałacu, przygotowała śląski bogracz z kluseczkami, przy okazji opowiadając o działalności sióstr i historii tego miejsca. Zza kamery siostrze Łucji w nagraniu towarzyszyła siostra Leticja.

Dokładna data emisji odcinka nie jest jeszcze znana, ale premiery można spodziewać się na przełomie czerwca i lipca w niedzielę na antenie TVP1. Będzie on dostępny po premierze także na internetowej platformie VOD.

fot. UG Krzyżanowice, Zgromadzenie Sióstr Franciszkanek Maryi Nieustającej Pomocy
oprac. /kp/

- reklama -

KOMENTARZE

Please enter your comment!
zapoznałem się z regulaminem
Please enter your name here