Przystanek Kulturalny Koniec Świata zaprosił fanów kuchni, gotowania i zdrowego stylu życia na kolejny BIObazar.
Na BIObazarze, który odbył się w sobotę, 3 czerwca, w godz. 10:00-13:00 można było kupić:
– kozie sery (twardy, ricotta, mozarella, twarożek), jogurt i mleko
– krowie sery (długo dojrzewające, margot, gouda, twarożki), mleko, jogurty naturalne i z owocami
– oleje SOSTA: rzepakowy, słonecznikowy, lniany, kokosowy, z ostropestu, z pestek dyni, z czarnuszki, konopny
– słodycze, ciasta i ciasteczka „Sweet by Nature”
– warzywa, owoce, jajka
– przetwory Cat´s Soul Kitchen – nie ma to jak dobrze namieszać!
– produkty ze sklepu Twoje Zdrowie (herbatki, zioła, suplementy diety, suszone owoce, makarony itd.)
– miody, świece i pyłek pszczeli
– tradycyjne pieczywo na naturalnym zakwasie Biopiekarza Bogdana Smolorza (w ofercie również chlebki bezglutenowe)
– wędliny produkowane ze sprawdzonego mięsa z dodatkiem tylko naturalnych przypraw i oczywiście naturalnie wędzone z wędliniarni Wędzonka
– naturalne kosmetyki z mydlarni Skarby Ziemi
– syberyjskie suplementy diety i produkty kosmetyczne
Dodatkową atrakcją były tym razem warsztaty z gliną prowadzone przez Monikę Bordo, która ma w Raciborzu pracownię ceramiki Bordo Ceramics.
Fot. Anna Łapka
oprac. /j/
Fantastyczne fotki!