W Kobyli smażyli „kreple” [ZDJĘCIA]

kobylskie kreple
Kobylskie kreple.

Pieczenie kobylskich krepli to kolejna akcja w ramach projektu „Z tradycją, kulturą i smakiem”.

W ramach projektu „Z tradycją, kulturą i smakiem” Programu Operacyjnego Współpracy Transgranicznej Republika Czeska – Rzeczpospolita Polska odbyły się warsztaty smażenia pączków – „kobylskich krepli”, które są regionalnym produktem. Przygotowaniem słodkiego wypieku zajęły się panie z Kół Gospodyń Wiejskich i Stowarzyszeń Gminy Kornowac oraz mieszkanki Branki u Opavy. Następnie kobylskie kreple pojechały do Czech na kolejne, a zarazem ostatnie działanie projektu – pogrzebanie basa.

- reklama -

fot. GOK Kornowac
oprac. /kp/

- reklama -

KOMENTARZE

Proszę wpisać swój komentarz!
zapoznałem się z regulaminem
Proszę podać swoje imię tutaj