
Magdalena Kopel i Dawid Dymel pokazali, jak w prosty i szybki sposób przygotować zdrowy, a jednocześnie niedrogi posiłek.
Czwartkowe popołudnie na Stacji Młodych w Raciborzu upłynęło pod znakiem smaków i aromatów. W ramach warsztatów kulinarnych młodzież miała okazję nauczyć się zdrowo gotować pod okiem ekspertów – dietetyk Magdaleny Kopel i kucharza Dawida Dymela.
Prowadzący pokazali, jak w prosty i szybki sposób przygotować zdrowy, a jednocześnie niedrogi posiłek. Uczestnicy stworzyli pełnowartościowy obiad inspirowany kuchnią azjatycką, pyszny owocowy deser oraz pożywny koktajl białkowy. Podczas warsztatów nie zabrakło praktycznych porad dotyczących wartościowych produktów, zdrowych mieszanek warzywnych i przypraw oraz odpowiedniej, zbilansowanej diety dla młodych ludzi. Eksperci zdradzili również kilka trików, dzięki którym gotowanie staje się łatwiejsze i bardziej efektywne. Na zakończenie każdy uczestnik otrzymał pamiątkowy fartuch kucharski – idealny na kolejne kulinarne eksperymenty.
– Chcesz być na bieżąco z wydarzeniami organizowanymi na Stacji Młodych? Koniecznie polub fanpage Stacji na Facebooku i na Instagramie – „Stacja Młodych”! Masz pomysł na kolejne warsztaty? Daj znać: tel. +48 500 334 154, e-mail: [email protected] – zachęca raciborska biblioteka.
fot. MiPBP w Raciborzu
oprac. /kp/