Jedzenie odpowiedniej ilości mięsa w codziennej diecie zmniejsza ryzyko krzywicy i osteoporozy. Przeciwnie działa nadmierne spożycie białka.
Główna przyczyną krzywicy i osteoporozy to nieodpowiednie spożycie wapnia i witaminy D. Jednak szczegółowe badania specjalistów z zakresu żywienia człowieka z Uniwersytetu w Glasgow wykazały, że czynnikiem zmniejszającym ryzyko krzywicy i osteoporozy jest regularne spożywanie odpowiednich ilości mięsa. Wśród innych czynników żywieniowych, czynnikiem, który może zwiększać ryzyko krzywicy było nadmierne spożywanie błonnika.
/skvar/
- reklama -
ale fajne bursztyny!
Hura!Znów paru zdolnych bawi się za społeczne(powitowe)pieniądze.Nie ma już pomników do sponsorowania?
Fajne ,te bursztyny 🙂
Ale stare baby te na zdjęciu nr 2. To nie mieli starszych na eksport !?